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  • IFT and EFFoST 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course

    Hilton Sorrento Palace e laboratori di ProdAl/UNISA

IFT and EFFoST 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course

Hilton Sorrento Palace e laboratori di ProdAl/UNISA

L’International Nonthermal Processing Workshop and Short Course (http://nonthermal.prodalricerche.com/), promosso annualmente da IFT - Institute of Food Technologists ed EFFoST - European Federation of Food Science & Technology, quest’anno è stato organizzato dal gruppo della prof. Ferrari del Dipartimento di Ingegneria Industriale dell’Università di Salerno.

La tematica del 2018 riguarda il “Socio-economic and environmental impact of novel food products and processes based on nonthermal technologies”.

Il Workshop, che si svolge presso il Hilton Sorrento Palace di Sorrento, è stato ideato per dare molto spazio a presentazioni brevi, poster session ed a momenti di discussione plenaria, al fine di stimolare la discussione della comunità scientifica internazionale partecipante sulla varie tematiche su cui è focalizzato il workshop, ovvero:

  1. Nonthermal processes for better foods
  2. Effect of nonthermal treatment on food structure and function
  3. Use of nonthermal technologies for a more sustainable food industry.

Questo orientamento è confermato nell’ultima sessione, dedicata alle attuali utilizzazioni delle tecnologie non-termiche, in cui tutti gli attori della filiera, dopo aver raccontano le esperienze in termini evolutivi, saranno coinvolti in un dibattito teso ad evidenziare complessità ed opportunità da esplorare.

Il programma scientifico continua con lo Short Course presso l’Università degli Studi di Salerno ed i laboratori di ProdAl. Durante questa fase saranno approfondite le diverse tecnologie non-termiche con la testimonianza di chi, a livello mondiale, opera in questo campo e si concluderà con momenti pratici con l’utilizzo di alcuni impianti presenti nei laboratori.

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IFT and EFFoST 2018 edition of the International Nonthermal Processing Workshop and Short course

Hilton Sorrento Palace and ProdAl/UNISA laboratories

The International Nonthermal Processing Workshop and Short Course (http://nonthermal.prodalricerche.com/), promoted annually by IFT – the Institute of Food Technologists and EFFoST – the European Federation of Food Science & Technology, this year is organized by the group of prof. Ferrari of the Department of Industrial Engineering at the University of Salerno.

The theme of 2018 concerns the "Socio-economic and environmental impact of novel food products and processes based on nonthermal technologies".

The Workshop, held at the Hilton Sorrento Palace in Sorrento, with its program consisting mainly of short presentations, poster sessions and moments of plenary discussion, aims to stimulate the exchange of ideas among the participating international scientific community about the different scientific topics of the workshop, namely:

  1. Nonthermal processes for better foods
  2. Effect of nonthermal treatment on food structure and function
  3. Use of nonthermal technologies for a more sustainable food industry.

This orientation is further strengthened in the last session, dedicated to the industrial implementation of nonthermal technologies, when all the actors of the supply chain, after telling their experiences in transformative terms, will be involved in a debate aimed at highlighting the complexity and opportunities to be explored.

The scientific program continues with the Short Course at the University of Salerno and in ProdAl laboratories. During the course, different nonthermal technologies will be presented and discussed with the help of worldwide leaders of the field and will be enriched by the practical experience of the use of some of the units available in the laboratories.

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